Recept 80, Hachee met sperziebonen en rijst.

Ingrediënten voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen:

1 pakje MAGGI Stoofmix Hachee
4 uien, gesnipperd
400 gram hacheevlees, in blokjes
400 ml tomatenblokjes uit blik
300 gram witte rijst
800 gram sperziebonen, ontdaan van de puntjes
2 eetlepels rodewijnazijn
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
20 gram boter

Bereiding:

Bak de ui en het vlees.
Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de ui op laag vuur 10 minuten. Voeg het vlees toe en bak dit 5 minuten mee.
Stoven:
Bereid de mix volgens de aanwijzingen op het pakje en voeg dit samen met de tomaat toe aan het vlees. Zet het vuur heel laag (gebruik indien nodig een vlamverdeler) en laat de hachee 90 minuten heel zachtjes stoven.
kook de rijst.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de sperziebonen.
Kook de sperziebonen 10 minuten.
Serveer het gerecht.
Roer de azijn en de peterselie door de hachee. Serveer de hachee met de rijst en sperziebonen.

Bron: www.maggi.nl