Recept 8, Ribkarbonades met roergebakken bloemkool en aardappelkroketjes.

Ingrediënten voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen:

1 pakje MAGGI Kaassaus
600 gram aardappelkroketjes
1 bloemkool (à 640 gram), in flinke roosjes gesneden
1 sjalot, gesnipperd
3 ribkarbonades met bot (à 125 gram)
55 gram Danish Blue blauwschimmelkaas, verkruimeld
4 eetlepels olijfolie

Bereiding:

Bereid de aardappelkroketjes.
Verwarm de oven voor op de temperatuur die op verpakking van de aardappelkroketjes staat aangegeven en bereid de kroketjes volgens de aanwijzingen.
Kook de bloemkool.
Kook de bloemkool 8 minuten in kokend water. Fruit de sjalot in de helft van de olijfolie in een wok. Voeg de afgegoten bloemkool toe en bak deze 5 minuten onder voortdurend omscheppen.
Bak de karbonades.
Kruid het vlees naar smaak. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan, bak de karbonade aan beide zijden aan en laat op halfhoog vuur in 5 minuten aan weerskanten gaar worden.
Bereid de saus en serveer het gerecht.
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op het pakje en los de Danish Blue erin op. Leg de bloemkool op een voorverwarmde schaal, schenk de saus erover en serveer met de ribkarbonades en aardappelkroketjes.

Bron: www.maggi.nl