1 pakje MAGGI
Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt
225 gram witte rijst
300 gram dun gesneden speklapjes
1,5 zakje snijbonen (à 400 gram), in schuine stukjes gesneden
1,5 ui, gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
50 ml kookroom light |
Kook de rijst.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de speklapjes.
Bak de speklapjes, zonder extra vet toe te voegen, in een matig hete
koekenpan 4 minuten per kant. Giet het vet af en houd de lapjes warm
in aluminiumfolie.
Kook de snijbonen.
Kook de snijbonen 8 minuten en giet ze af.
Bak de ui en voeg de snijbonen toe.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui 5 minuten. Voeg
de snijbonen toe en bak deze een minuutje mee.
Bereid de mix.
Bereid de mix volgens de aanwijzingen op het pakje en voeg dit aan
de pan met de snijbonen toe. Verwarm het geheel nog 2 minuten op
laag vuur.
Serveer het gerecht.
Serveer de groenten met de speklapjes en de rijst.
|