Recept 77, Gesmoorde hamlapjes met prei en rijst.

Ingrediënten voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen:

1 pakje MAGGI Hollands Pannetje Champignonsaus met prei en kip
300 gram hamlapjes, in blokjes
0,75 bakje champignons (à 250 gram), in plakjes
225 gram witte rijst
2 preien, fijngesneden
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels boter
100 ml kookroom light

Bereiding:

Bak het vlees en de champignons.
Kruid het vlees naar smaak. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de champignons toe en bak deze 2 minuten mee.
Bereid de mix.
Bereid de mix volgens de aanwijzingen op het pakje en voeg deze toe aan het vlees. Laat afgedekt 30 minuten zachtjes sudderen.
Kook de rijst.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stoof de prei.
Verhit de olijfolie in een pan en stoof hierin op laag vuur de prei 10 minuten. Voeg het citroensap toe.
Serveer het gerecht.
Serveer de hamlapjes met de rijst en prei. Maak er een komkommersalade bij voor een volwaardige maaltijd.

Bron: www.maggi.nl