Recept 76, Gehaktballetjes met spinazie en rijst.

Ingrediënten voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen:

1 pakje MAGGI Hollands Pannetje Sperziebonen jachtsaus met hamlapjes
300 gram rundergehakt
1 sjalotje, gesnipperd
1,5 eetlepel paneermeel
1,5 eetlepel tomatenketchup
1 bakje champignons (à 250 gram), in plakjes
225 gram witte rijst
1 zak verse spinazie (à 300 gram)
2 eetlepels olijfolie

Bereiding:

Bereid de gehaktballetjes.
Meng het gehakt met het sjalotje, paneermeel en de ketchup. Kruid het gehakt naar smaak en draai er kleine balletjes van.
Bak de gehaktballetjes en de champignons.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin op hoog vuur de balletjes rondom bruin. Voeg de champignons toe en bak deze 2 minuten mee.
Bereid de mix.
Bereid de mix volgens de aanwijzingen op het pakje en voeg deze toe aan de gehaktballetjes. Laat met het deksel op de pan 10 minuten sudderen.
Kook de rijst.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de spinazie toe en serveer het gerecht.
Voeg de spinazie (met kleine hoeveelheden tegelijk) toe aan de gehaktballetjes en laat deze slinken in de saus. Serveer de gehaktballetjes met de rijst en de spinazie.

Bron: www.maggi.nl