1 pakje MAGGI
Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt
300 gram mager (runder)gehakt
1 ei
6 spitskoolbladeren
1,5 rode paprika's, ontdaan van de zaadlijsten en in kwarten
gesneden
1,5 gele paprika's , ontdaan van de zaadlijsten en in kwarten
gesneden
225 gram witte rijst
50 ml kookroom light |
Stoom het
gehaktpakketje.
Meng het gehakt met het ei, kruid naar smaak en verpak in
aluminiumfolie. Stoom het gehaktpakketje 20 minuten in een stoompan
of in een vergiet, hangend in een pan met een laagje kokend water
(vergiet met deksel of aluminiumfolie afdekken zodat de stoom niet
ontsnapt). Haal het gehakt uit de pan.
Stoom de spitskool en de paprika.
Stoom de spitskool en paprika op dezelfde wijze 10 minuten.
Kook de rijst.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer het gerecht.
Bereid de mix volgens de aanwijzingen op het pakje. Meng het
gestoomde gehakt met de helft van de saus. Verdeel het gehakt over
de paprika en de koolbladeren (prik de koolbladeren vast met een
cocktailprikker). Serveer de gevulde groenten met de rijst en de
rest van de saus.
|