Recept 73, Gestoomd gehakt in spitskool met paprika en witte rijst.

Ingrediënten voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen:

1 pakje MAGGI Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt
300 gram mager (runder)gehakt
1 ei
6 spitskoolbladeren
1,5 rode paprika's, ontdaan van de zaadlijsten en in kwarten gesneden
1,5 gele paprika's , ontdaan van de zaadlijsten en in kwarten gesneden
225 gram witte rijst
50 ml kookroom light

Bereiding:

Stoom het gehaktpakketje.
Meng het gehakt met het ei, kruid naar smaak en verpak in aluminiumfolie. Stoom het gehaktpakketje 20 minuten in een stoompan of in een vergiet, hangend in een pan met een laagje kokend water (vergiet met deksel of aluminiumfolie afdekken zodat de stoom niet ontsnapt). Haal het gehakt uit de pan.
Stoom de spitskool en de paprika.
Stoom de spitskool en paprika op dezelfde wijze 10 minuten.
Kook de rijst.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer het gerecht.
Bereid de mix volgens de aanwijzingen op het pakje. Meng het gestoomde gehakt met de helft van de saus. Verdeel het gehakt over de paprika en de koolbladeren (prik de koolbladeren vast met een cocktailprikker). Serveer de gevulde groenten met de rijst en de rest van de saus.

Bron: www.maggi.nl