Recept 69, Gehaktballetjes met sperziebonen, saté en rijst.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 pakje MAGGI Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt
275 gram witte rijst
500 gram sperziebonen, ontdaan van de puntjes
1 ui, gesnipperd
2 eieren
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels zoete ketjap (ketjap manis)
1 theelepel sambal oelek
400 gram (runder)gehakt
2 rode paprika's, ontzaad en in blokjes
4 eetlepels olijfolie
300 ml water
50 ml kookroom light

Bereiding:

Kook de rijst en de sperziebonen.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar.
Bereid de gehaktballetjes.
Verhit iets minder dan de helft van de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui goudbruin. Laat dit iets afkoelen en doe de ui dan samen met de eieren, paneermeel, ketjap, sambal (en indien nodig andere kruiden) bij het gehakt. Meng alles goed door elkaar en vorm kleine gehaktballetjes. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Doe de paprika erbij en bak, af en toe roerend, op laag vuur nog 10 minuten tot de balletjes gaar zijn.
Bereid de mix.
Bereid de mix volgens de aanwijzingen op het pakje. Verwarm deze saus in een klein pannetje en laat, al roerend, zachtjes 5 minuten koken.
Serveer het gerecht.
Doe de rijst in een schaal. Schep de gehaktballetjes en sperziebonen erop, giet de saus erover en serveer.

Bron: www.maggi.nl