Ingrediënten voor
3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen:
1 blokje MAGGI
Tuinkruidenbouillon
1,5 ui, fijngehakt
300 gram lamsvlees (van de nek)in blokjes gesneden
100 ml Bulgaarse yoghurt
75 ml water
225 gram witte rijst
1 pak diepvriesspinazie (à 450 gram)
20 gram boter
1,5 eetlepels kerriepoeder
Bereiding:
Bereid het
vlees.
Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de uien tot ze glazig
zijn. Voeg het vlees toe en bak 10 minuten mee. Bestrooi met het
kerriepoeder. Roer de yoghurt en het water erdoor en breng het
geheel aan de kook.
Stoof het vlees.
Verkruimel het bouillontablet boven het gerecht en laat het al
roerende oplossen. Laat het vlees boven zacht vuur 45 minuten
stoven.
Bereid de rijst en spinazie.
Bereid de rijst en de spinazie volgens de instructies op het pak.
Serveer het gerecht.
Serveer het vlees met de saus en geef er de rijst en de spinazie
bij.