Recept 6, Bleekselderij met ham en 4-Kazensaus.

Ingrediënten voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen:

1 pakje MAGGI 4-Kazensaus
2 struiken bleekselderij
600 gram voorgekookte krieltjes
225 gram hamblokjes
2 slavinken (à 100 gram)
2 eetlepels olijfolie
20 gram boter

Bereiding:

Bereid de bleekselderij.
Maak de bleekselderij schoon en bewaar de groene blaadjes uit het hart. Snijd de stengels overdwars in stukjes van 2 cm.
Kook de bleekselderij.
Breng een pan water aan de kook. Bereid ondertussen de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de bleekselderijstukjes 8 minuten koken, giet ze af in een vergiet en doe ze terug in de pan.
Voeg de boter toe.
Roer de boter door de bleekselderij. Voeg de hamblokjes en de aardappel toe als de boter gesmolten is en laat op heel laag vuur staan tot alles warm is.
Bak de slavinken.
Bak de slavinken in de olijfolie in een koekenpan in 10 minuten rondom bruin en gaar van binnen.
Bereid de saus en serveer het gerecht.
Bereid ondertussen de saus volgens de aanwijzingen op het pakje. Doe het vlees, de bleekselderij, ham en aardappel in een schaal en schep er de saus overheen. Garneer met wat lichtgroene selderijblaadjes.

Bron: www.maggi.nl