Recept 58, Quiche met kip, prei, paprika en ui.

Ingrediënten voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen:

1 pakje MAGGI Ovenschotel Prei-kerrie met gehakt
6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
300 gram kipfilet, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, ontzaad en in ringen
0,5 gele paprika, ontzaad en in ringen
0,5 groene paprika, ontzaad en in ringen
1 prei, in dunne ringen
250 ml water
1 ei
125 ml kookroom
4 eetlepels olijfolie

Bereiding:

Bekleed een taartvorm met bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een passende taartvorm in met de helft van de olie en bekleed deze met het bladerdeeg.
Bak de kip en de groenten.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de kip in 5 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Neem de kip uit de pan en bak in de achtergebleven olie de ui, knoflook, paprika en prei 5 minuten.
Vul de taartvorm.
Schep de kip en het groentemengsel om en om in laagjes in de taartvorm.
Bereid de ovenmix en plaats in de oven.
Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 250 ml koud water samen met 125 ml kookroom en roer het goed door met een garde. Voeg daarna het ei toe en roer het nogmaals goed door, zodat er geen klontjes in zitten. Giet 2/3 van de ovenmix over de quiche en laat 2 minuten rusten. Giet vervolgens de overige ovenmix over de quiche en bak de quiche 45 minuten.

Bron: www.maggi.nl