1 pakje MAGGI
Pepersaus
300 gram rundergehakt
1 ei
1,5 eetlepel paneermeel
225 gram penne pasta
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
300 gram tomaten in blokjes (uit blik)
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel milde paprikapoeder |
Bereid het
gehakt.
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, paprikapoeder en breng
indien nodig verder op smaak met kruiden. Vorm kleine balletjes van
het gehaktmengsel.
Bak de balletjes.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in
10 minuten gaar en bruin.
Kook de penne.
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de groenten.
Verhit de overgebleven olie in een koekenpan en fruit de ui en
knoflook in 5 minuten glazig. Roer de tomaat met het vocht erdoor en
bak 3 minuten mee.
Bereid de saus.
Bereid de pepersaus in een ruime pan volgens de aanwijzingen op het
pakje. Roer de gehaktballetjes door de saus. Laat de saus nog 3
minuten zachtjes sudderen.
Serveer het gerecht.
Verdeel de pasta over voorverwarmde diepe borden en schep de
gehaktballetjes met saus en de tomatensaus erover. Garneer met
geraspte kaas. Maak er met een groene salade een complete maaltijd
van.
|