1 pakje MAGGI
Saus voor Asperges
375 gram witte asperges
1 teen knoflook, fijngehakt
185 gram achterham, in blokjes
225 gram schelpjesmacaroni
1 eetlepel krulpeterselie, fijngehakt
1 theelepel rozemarijn, fijngehakt
20 gram boter |
Kook de
asperges.
Schil de asperges, verwijder het houtige uiteinde (3 cm) en snijd de
asperges in stukjes van circa 2 cm. Kook de asperges in 12 minuten
gaar en laat ze afkoelen.
Bak de hamblokjes.
Fruit de knoflook en de rozemarijn in de boter in een ruime
koekenpan of wok. Voeg de hamblokjes toe en bak 10 minuten mee boven
zacht vuur.
Kook de macaroni en bereid de saus.
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bereid de
saus volgens de aanwijzingen op het pakje, maar zonder de boter.
Roer de saus in de koekenpan door de asperges.
Meng de asperges, saus en macaroni.
Roer de asperges door de saus en schep met de peterselie door de
macaroni.
Serveer het gerecht .
Verwarm het geheel nog even op laag vuur en serveer direct. Maak er
met een tomatensalade een complete maaltijd van.
|