Recept 41, Pasta met witte asperges en rozemarijn.

Ingrediënten voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen:

1 pakje MAGGI Saus voor Asperges
375 gram witte asperges
1 teen knoflook, fijngehakt
185 gram achterham, in blokjes
225 gram schelpjesmacaroni
1 eetlepel krulpeterselie, fijngehakt
1 theelepel rozemarijn, fijngehakt
20 gram boter

Bereiding:

Kook de asperges.
Schil de asperges, verwijder het houtige uiteinde (3 cm) en snijd de asperges in stukjes van circa 2 cm. Kook de asperges in 12 minuten gaar en laat ze afkoelen.
Bak de hamblokjes.
Fruit de knoflook en de rozemarijn in de boter in een ruime koekenpan of wok. Voeg de hamblokjes toe en bak 10 minuten mee boven zacht vuur.
Kook de macaroni en bereid de saus.
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op het pakje, maar zonder de boter. Roer de saus in de koekenpan door de asperges.
Meng de asperges, saus en macaroni.
Roer de asperges door de saus en schep met de peterselie door de macaroni.
Serveer het gerecht .
Verwarm het geheel nog even op laag vuur en serveer direct. Maak er met een tomatensalade een complete maaltijd van.

Bron: www.maggi.nl