Recept 37, Italiaanse gehaktsaus met spaghetti.

Ingrediënten voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen:

1 eetlepel MAGGI Tuinkruidenbouillon
3 worteltjes, geschild en in kleine stukjes gesneden
1 stengel bleekselderij, geschild en in kleine stukjes gesneden
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
50 gram spekblokjes
225 gram rundergehakt
1 blikje gepelde tomaten (à 400 gram)
1 eetlepel tomatenpuree
225 gram spaghetti
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels gedroogde tijm

Bereiding:

Bak de groenten en het gehakt.
Bak in een braadpan in olijfolie de wortel, bleekselderij, ui, knoflook en het spek tot de groenten zacht zijn. Voeg het gehakt toe en bak het rul en gaar.
Voeg de tomaten en de bouillon toe.
Roer er de tomaten in blik met het vocht, de tomatenpuree en de tijm door het gehakt en breng op smaak met het bouillonpoeder. Laat de saus 15 minuten pruttelen.
Kook de spaghetti en serveer het gerecht.
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking en serveer met de gehaktsaus. Serveer er een groene salade bij.

Bron: www.maggi.nl