Recept 36, Bulgaarse stamppot.

Ingrediėnten voor 4 volwassenen:

2 zakjes MAGGI Aardappelpuree ą la minute voor Stamppot
250 ml water
1 pakje rode kool (diepvries) (ą 450 gram)
4 varkenssaucijsjes (ą 100 gram)
2 Granny Smith appels, geschild en in blokjes gesneden
1 theelepel gemalen kaneel

Bereiding:

Bereid de rode kool.
Verwarm het water in een pan met dikke bodem en voeg hier de rode kool aan toe. Roer de kaneel erdoor en laat in 20 minuten heet worden boven een laag vuur. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
Bak de saucijsjes.
Bak de saucijsjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag in 15 minuten rondom bruin en gaar van binnen.
Bereid de puree.
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op het pakje.
Voeg de appelblokjes toe.
Roer de appelblokjes door de rode kool en verwarm deze nog 2 minuten.. Roer de rode kool door de puree en serveer met de saucijsjes.

Bron: www.maggi.nl