Recept 34, Linzencurry met naanbrood.

Ingrediënten voor 4 volwassenen:

1 zakje MAGGI Kerriesaus
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
2 eetlepels zonnebloemolie
0,5 rode peper ontdaan van de zaadlijsten en in dunne ringetjes gesneden
300 gram gedroogde, rode linzen afgespoeld
1 blik kokosmelk (à 400 ml)
350 ml water
1 blik gepelde tomaten à 400 gram in blokjes
1 grote zoete aardappel geschild en in blokjes
2 theelepels garam masala
1 bosje koriander grof gesneden
2 eetlepels yoghurt

Bereiding:

Bak de ui, knoflook en gember aan en voeg de specerijen toe
Fruit de ui en knoflook in een soeppan met de olie. Voeg de rode peper toe en bak kort mee.
Voeg de linzen, kerriesaus, kokosmelk en water toe
Voeg de linzen toe aan de pan. Meng de kerriesaus, kokosmelk en water erdoor.
Voeg de tomaten en zoete aardappel toe aan de curry
Voeg de tomatenblokjes en zoete aardappel toe aan de curry toe. Laat het geheel circa 20 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg garam masala, koriander en yoghurt toe
Roer de garam masala, koriander en yoghurt door de curry.
Serveer het gerecht
Serveer de curry samen met het naanbrood. Strooi eventueel nog wat koriander over de curry.
Variatietip
Vervang het naanbrood eventueel voor basmatirijst

Bron: www.maggi.nl