Recept 31, Boerenkoolstamppot met paprika.

Ingrediënten voor 4 volwassenen:

2 zakjes MAGGI Aardappelpuree à la minute voor Stamppot
1 zak boerenkool (à 500 gram)
1 ui, gesnipperd
2 rode paprika's, ontzaad en in blokjes
150 gram spekreepjes
250 gram rookworst
40 gram boter

Bereiding:

Kook de boerenkool.
Kook de boerenkool in 15 minuten gaar.
Bak de paprika en de spekreepjes.
Fruit de ui in de boter in een hapjespan en bak de paprika en spekreepjes gedurende 5 minuten mee.
Bereid de rookworst.
Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking of de instructies van de slager.
Bereid de puree.
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op het pakje. Roer de ui, paprika en het spek met het bakvet door de puree.
Meng de ingrediënten.
Snijd de rookworst in blokjes. Giet de boerenkool af en laat uitlekken. Meng de rookworst en de boerenkool door de puree.

Bron: www.maggi.nl