Recept 30, Klassieke boerenkool.

Ingrediënten voor 4 volwassenen:

2 zakjes MAGGI Aardappelpuree à la minute voor Stamppot
1 zakje MAGGI Jus voor Stamppot
1 zak gesneden boerenkool (à 300 gram)
1 rookworst
40 gram boter
150 gram spekblokjes

Bereiding:

Kook de boerenkool.
Kook de boerenkool in 15 minuten gaar.
Bereid het vlees.
Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op het pak of de instructies van de slager. Bak de spekjes gedurende 5 minuten zonder boter of olie, en laat ze vervolgens uitlekken.
Bereid de puree en jus.
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op het pakje. Giet de boerenkool af en laat uitlekken. Bereid de jus voor stamppot volgens de aanwijzingen op het zakje.
Meng de ingrediënten.
Meng de boerenkool en spekjes door de puree. Snijd de rookworst in dikke plakken en leg die op de stamppot. Serveer met de jus.

Bron: www.maggi.nl