Recept 28, Zwitserse zuurkoolschotel.

Ingrediënten voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen:

1 zakje MAGGI Aardappelpuree voor Ovenschotel
1 ui, in halve ringen gesneden
1 pak zuurkool (à 500 gram)
150 gram casselerrib, in blokjes gesneden
150 gram coctailworstjes
40 gram boter
0,5 theelepel gemalen nootmuskaat

Bereiding:

Verwarm de oven voor.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereid de zuurkool.
Verwarm de helft van de boter in een pan met dikke bodem. Laat de ui in 5 minuten zacht worden in de boter. Voeg de zuurkool met het bijbehorende vocht toe. Verwarm 2 minuten onder voortdurend omscheppen.
Voeg het vlees toe.
Vet de ovenschaal in met de rest van de boter. Meng de blokjes casselerrib door de zuurkool, verdeel over de bodem en leg er de worstjes op.
Bereid de puree.
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op het pakje en roer de nootmuskaat erdoor. Verdeel de puree over de zuurkool en strijk hem glad met een vochtige lepel.
Oven:
Zet de schotel voor 30 minuten in het midden van de oven.

Bron: www.maggi.nl