Recept 27, Zuurkoolschotel met spek.

Ingrediënten voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen:

1 zakje MAGGI Aardappelpuree voor Ovenschotel
1 runderrookworst (à 275 gram)
1 ui, in dunne halve ringen gesneden
1 pak zuurkool (à 500 gram)
2 theelepels gladde mosterd
75 gram ontbijtspek, in plakken
40 gram boter
1 theelepel gedroogde tijm

Bereiding:

Bereid de rookworst.
Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op het pak.
Bereid de zuurkool.
Laat de helft van de boter smelten in een pan met dikke bodem. Laat de ui in 5 minuten zacht worden in de boter. Voeg de zuurkool toe met het bijbehorende vocht. Verwarm het geheel 2 minuten onder voortdurend omscheppen.
Verdeel de ingrediënten over de ovenschaal.
Verdeel de zuurkool over een met de rest van de boter ingevette ovenschaal. Snijd de rookworst in plakjes en verdeel over de zuurkool.
Bereid de puree.
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op het pakje. Roer er de mosterd en de tijm door. Schep de puree over de zuurkool en zet de schaal in de oven.
Voeg de spek toe.
Leg na 15 minuten de plakjes spek erop en laat het gerecht nog 15 minuten verder bakken.

Bron: www.maggi.nl