Snijd de witlof.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de witlof in reepjes en
verwijder de harde kern.
Bak het gehakt.
Bak in een hapjespan in de helft van de olie het gehakt rul in 4
minuten en kruid naar smaak. Voeg de witlof toe en bak al
omscheppend 3 minuten mee.
Bereid de ovenmix.
Voegt de inhoud van het zakje toe aan 200 ml koud water samen met
150 ml kookroom en roer goed door. Voeg daarna het ei toe en roer
nogmaals goed door.
Verdeel de ingrediënten over de ovenschaal.
Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over een met de rest van
de olijfolie ingevette ovenschaal. Doe hierop het gehakt met de
witlof. Verdeel de overige aardappelschijfjes hier overheen. Schenk
ten slotte 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig uit over de
ovenschotel. Wacht 2 minuten en schenk daarna het overgebleven deel
gelijkmatig over de ovenschotel.
Oven:
Laat de schotel in het midden van de oven in 40 minuten gaar en
goudbruin worden.
|