Recept 25, Ovenschotel Parma.

Ingrediënten voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen:

1 zakje MAGGI Aardappelpuree voor Ovenschotel
175 gram rundergehakt
1 zak Italiaanse roerbakmix (à 600 gram)
150 gram parmaham, in dunne plakken
75 gram grof geraspte parmezaanse kaas
4 eetlepels olijfolie

Bereiding:

Bereid het gehakt.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan en bak het gehakt tot het rul is geworden in ongeveer 4 minuten. Kruid het gehakt naar smaak. Doe de groentemix erbij en bak 5 minuten mee.
Bereid de puree.
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op het pakje.
Verdeel de ingrediënten over de ovenschaal
Vet de ovenschaal in met de rest van de olijfolie. Verdeel eerst het gehakt-groentemengsel over de ovenschaal en vervolgens de ham. Schep de puree erop.
Oven:
Strooi de kaas erover en zet de schaal 30 minuten in het midden van de oven tot de puree een mooi bruin korstje heeft.

Bron: www.maggi.nl