Recept 24, Ovenschotel met karbonade, speklap, courgette en rode paprika.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 blokje MAGGI Runderbouillon Minder zout, meer kruiden
2 zakjes MAGGI Aardappelpuree à la minute Naturel
MAGGI Jus Smaakmaker Rundvlees
2 ribkarbonades met bot (à 125 gram)
2 speklappen (à 100 gram)
1 courgette, in grove stukken
3 rode paprika's, ontzaad en in grove stukken
2 dl water
3 eetlepels olijfolie

Bereiding:

Verdeel de ingrediënten over de ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel het vlees en de groenten over een met olijfolie ingevette ovenschaal. Breng het water aan de kook en los hier het bouillonblokje in op. Verdeel de bouillon over de ovenschotel.
Oven:
Bak de schotel 30 minuten in de oven. Bereid de puree volgens de aanwijzingen op het pakje. Giet het vocht uit de ovenschaal in een koekenpan. Voeg naar eigen smaak de jus smaakmaker toe. Serveer de jus bij het vlees, de groenten en de puree.

Bron: www.maggi.nl