Recept 119, Kipfilets met champignonsaus en rijst.

Ingrediënten voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen:

1 pakje MAGGI Champignonsaus
225 gram witte rijst
3 kipfilets (à 100 gram)
3 sjalotten, gesnipperd
1 bakje champignons (à 250 gram), in plakjes gesneden
100 ml medium sherry
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
20 gram boter
1 theelepel paprikapoeder

Bereiding:

Kook de rijst.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
Bereid de kip.
Wrijf de kipfilets in met paprikapoeder en breng indien nodig verder op smaak met kruiden. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipfilets in niet meer dan 5 minuten per kant. Neem de filets uit de pan en houd ze warm (dit kan in een verwarmde oven).
Bak de champignons.
Fruit de sjalotjes en champignons goudbruin in het achtergebleven vet. Blus het mengsel met de sherry en laat nog 1 minuut sudderen.
Bereid de saus.
Bereid de champignonsaus volgens de aanwijzingen op het pakje. Roer de champignons en sjalotjes door de saus.
Serveer het gerecht.
Schenk de saus over de kip, garneer met de peterselie en serveer met de rijst. Maak er met een komkommersalade een volledige maaltijd van.

Bron: www.maggi.nl