Recept 118, Kip in rode saus met courgette en aardappelpuree.

Ingrediënten voor 2 volwassenen:

3 zakje MAGGI Aardappelpuree à la minute Naturel
2 kippenbouten
0,5 ui, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
0,5 courgette, in dikke ronde plakken gesneden
0,5 blik tomatenblokjes (à 400 gram)
1 eetlepel tomatenpuree
75 ml water
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
0,5 theelepel cayennepeper
1 theelepel komijnpoeder

Bereiding:

Bak de kippenbouten.
Kruid de kippenbouten naar smaak. Bak ze in een grote braadpan rondom bruin in olie. Neem de kip uit de pan en bak in dezelfde pan de ui en knoflook goudbruin.
Voeg de groenten toe.
Voeg de courgette toe en roer er cayennepeper en komijn door. Leg de kip terug in de pan, voeg de tomatenblokjes met vocht, de tomatenpuree en water toe. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de kip in 30 minuten gaar worden.
Bereid de puree.
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op het pakje.
Serveer het gerecht.
Serveer de kip met de saus, de puree en garneer met peterselie.

Bron: www.maggi.nl