Recept 115, Kip met rozemarijn-aardappelen uit de oven, sperziebonen en worteltjes.

Ingrediënten voor 4-5 volwassenen:

1 pakje MAGGI Braadstomen Provençaal
1 kilo kipdrumsticks
1 kilo vastkokende aardappels, gewassen en in vieren gesneden
5 tenen knoflook
1 takje verse rozemarijn
500 gram sperziebonen, gedopt
1 bos bospeen (à 500 gram), geschild en in plakjes
2 eetlepels olijfolie

Bereiding:

Plaats de braadzak in de oven.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de kipdrumsticks in de braadzak. Voeg de braadstoomkruiden, de aardappel, de knoflook, het takje rozemarijn en de olijfolie toe. Sluit de zak af en schud deze voorzichtig. Doe de zak 1 uur in de oven.
Kook de sperziebonen en de bospeen.
Breng twee pannen met water aan de kook. Kook de sperziebonen 10 minuten en spoel ze onder koud water. Kook de bospeen in 6 minuten beetgaar en spoel ze onder koud water.
Haal de braadzak uit de oven.
Haal de braadzak uit de oven, knip open en laat even afkoelen.
Verwarm de sperziebonen en de wortel.
Verwarm de sperziebonen en bospeen nog even in een koekenpan met olijfolie of in de magnetron en kruid naar smaak.
Serveer het gerecht.
Serveer de kip en aardappelen met de groenten.

Bron: www.maggi.nl