Recept 114, Kip met ananas, rijst & doperwtenkokossalade.

Ingrediënten voor 4-5 volwassenen:

1 pakje MAGGI Braadstomen Paprika
1 verse ananas
1 kilo kipdrumsticks
2 pakken doperwten (diepvries) (à 450 gram)
2 sjalotten, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
80 gram geraspte kokos
375 gram witte rijst
2 eetlepels olijfolie

Bereiding:

Snijd de ananas.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de ananas, verwijder het harde (ronde) hart en snijd in stukken.
Doe de ingrediënten in de braadzak.
Doe de kipdrumsticks in de braadzak. Voeg de braadstoomkruiden en de ananas aan de zak toe. Sluit de zak af en schud voorzichtig. Doe de zak een uur in de oven.
Kook de doperwten.
Breng een pan water aan de kook en kook hierin de doperwten 4 minuten. Giet af en spoel met koud water.
Bereid de doperwtenkokossalade.
Fruit de sjalot en knoflook in de olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Meng de doperwten met de sjalot, knoflook en kokos en kruid naar smaak.
Kook de rijst.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer het gerecht.
Haal de braadzak uit de oven, knip open en laat even afkoelen. Serveer de kip met de rijst en doperwtenkokossalade.

Bron: www.maggi.nl