1 pakje MAGGI
Braadstomen Knoflook
1 blokje MAGGI Groentebouillon
1 kilo kipdrumsticks
1 winterpeen, in grove blokken gesneden
60 gram gedroogde pruimen
60 gram gedroogde abrikozen
60 gram rozijnen
375 gram couscous
3 tomaten
1 komkommer
75 gram stiftamandelen (halve gepelde amandelen)
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie |
Zet de braadzak
in de oven.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de kipdrumsticks in de
braadzak en voeg de braadstoomkruiden, de winterpeen en het gedroogd
fruit toe. Sluit de zak af en schud deze voorzichtig. Zet de
braadzak een uur in de oven.
Bereid de couscous.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg
voor extra smaak een groentebouillonblokje toe.
Snijd de komkommer en de tomaat.
Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de rest van
de tomaat in reepjes en de reepjes weer in blokjes. Snijd de
komkommer over de lengte in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de
repen in kleine blokjes.
Rooster de amandelen.
Rooster de amandelen 5 minuten in een droge koekenpan op laag vuur.
Meng de ingrediënten door de couscous.
Meng de tomaat, komkommer en amandelen door de couscous en breng op
smaak met citroensap, peterselie en olijfolie.
Serveer het gerecht.
Haal de braadzak uit de oven, knip open en laat even afkoelen.
Verdeel de kip, wortel en het fruit over de borden en serveer met de
couscoussalade.
|