Recept 11, Ovenschotel met ham en knoflook.

Ingrediënten voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen:

1 zakje MAGGI Aardappelpuree voor Ovenschotel
1 teen knoflook, fijngehakt
200 gram hamblokjes
0,75 bakje champignons (à 250 gram), in plakjes
1 Italiaanse roerbakmix (à 400 gram)
4 eetlepels olijfolie
20 gram boter
1 theelepel gedroogde basilicum

Bereiding:

Bak de ingrediënten.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de helft van de olijfolie in een ruime wok of hoge pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook. Voeg er de hamblokjes en de champignons aan toe en laat deze 3 minuten meebakken. Schep er de Italiaanse roerbakmix door en roerbak alles nog 5 minuten.
Verdeel de ingrediënten over de ovenschaal.
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op het pakje. Roer er de gedroogde basilicum en de andere helft van de olijfolie door. Schep het groentemengsel in een met boter ingevette ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover.
Oven:
Zet de schotel 30 minuten in de oven totdat de puree een mooi bruin korstje heeft.

Bron: www.maggi.nl