Recept 103, Zalmfilet met limoen-roomsaus, krieltjes en wortel.

Ingrediënten voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen:

1 pakje MAGGI Roomsaus
1 bos bospeen (à 500 gram), geschild en in tweeën gesneden
600 gram krieltjes, geschild
3 zalmfilets (à 125 gram)
1 limoen, gewassen
1 eetlepel bieslook, fijngesneden
2 eetlepels olijfolie

Bereiding:

Kook de bospeen en de aardappeltjes.
Kook de bospeen en aardappeltjes samen in 15 minuten gaar en houd warm.
Bak de vis.
Kruid de vis naar smaak. Bak de vis in olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag 5 minuten per kant.
Schil de limoen en bereid de saus.
Rasp de schil van de limoen zo dun mogelijk en pers de limoen vervolgens uit. Bereid de roomsaus volgens de aanwijzingen op het pakje en roer de schil en het sap van de limoen erdoor.
Serveer het gerecht.
Verdeel de zalm over de borden, verdeel de saus over de vis en serveer met de krieltjes en worteltjes. Garneer met de bieslook.

Bron: www.maggi.nl