Ingrediënten voor
3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen:
1 zakje MAGGI
Aardappelpuree voor Ovenschotel
1 runderrookworst (à 275 gram)
1 ui, in dunne halve ringen gesneden
1 pak zuurkool (à 500 gram)
2 theelepels gladde mosterd
75 gram ontbijtspek, in plakken
40 gram boter
1 theelepel gedroogde tijm
Bereiding:
Bereid de
rookworst.
Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op het pak.
Bereid de zuurkool.
Laat de helft van de boter smelten in een pan met dikke bodem. Laat
de ui in 5 minuten zacht worden in de boter. Voeg de zuurkool toe
met het bijbehorende vocht. Verwarm het geheel 2 minuten onder
voortdurend omscheppen.
Verdeel de ingrediënten over de ovenschaal.
Verdeel de zuurkool over een met de rest van de boter ingevette
ovenschaal. Snijd de rookworst in plakjes en verdeel over de
zuurkool.
Bereid de puree.
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op het pakje. Roer er de
mosterd en de tijm door. Schep de puree over de zuurkool en zet de
schaal in de oven.
Voeg de spek toe.
Leg na 15 minuten de plakjes spek erop en laat het gerecht nog 15
minuten verder bakken.