1 pakje MAGGI
Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt
225 gram witte rijst
3 karbonades (à 125 gram)
1 zak sperziebonen, ontdaan van de puntjes
1 prei, in ringen
1 teen knoflook, gesnipperd
115 gram achterham, in blokjes
4 eetlepels zonnebloemolie
50 ml kookroom light |
Kook de rijst.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spreid
de gekookte rijst uit op een platte schaal en laat afkoelen.
Bak de karbonades.
Kruid de karbonades naar smaak. Verhit de helft van de olie in een
koekenpan en bak op middelhoog vuur de karbonades in 4 minuten om en
om goudbruin. Zet het vuur lager en bak de karbonades met het deksel
op de pan in 15 minuten gaar.
Kook de sperziebonen.
Kook de sperziebonen beetgaar in 10 minuten.
Bak de prei, ham en rijst.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan of wok. Bak de
prei, knoflook en ham samen op middelhoog vuur 5 minuten. Voeg de
rijst toe en bak deze nog 3 minuten mee.
Bereid de saus en serveer het gerecht.
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op het pakje. Serveer de saus
bij de karbonades, sperziebonen en nasi. |