Ingrediënten voor
3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen:
1 pakje MAGGI
Ovenschotel Zuurkool-crème fraîche met gehakt
300 ml water
1 ei
300 gram kipfilet, in blokjes
1 middelgrote ui, in ringen
2 pakjes wijnzuurkool (à 250 gram)
600 gram voorgekookte aardappelschijfjes
40 gram boter
125 ml crème fraîche
Bereiding:
Bak de kip.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de helft van de boter in
een koekenpan en roerbak de blokjes kip in 5 minuten lichtbruin.
Schep ze op een bord.
Bereid de ovenmix.
Bereid in een maatbeker de ovenmix zoals beschreven op de
verpakking.
Verdeel de ingrediënten over een ovenschaal.
Fruit de ui in het bakvet en schep de zuurkool erdoor. Vet een
ovenschaal in met de rest van de boter en leg de helft van de
aardappelschijfjes dakpansgewijs op de bodem. Verdeel hierover het
zuurkoolmengsel en de kip. Dek de schotel af met de rest van de
aardappel. Schenk ten slotte 3/4 van de aangemaakte ovenmix
gelijkmatig uit over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en schenk
daarna het overgebleven deel gelijkmatig over de ovenschotel.
Oven:
Bak de schotel in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin en
gaar.