1 blokje MAGGI
Kippenbouillon
600 gram vastkokende aardappelen , ongeschild
3 tenen knoflook in de schil
1 rode paprika, ontzaad en in grove stukken
0,5 groene paprika, ontzaad en in grove stukken
0,5 gele paprika, ontzaad en in grove stukken
3 kippenbouten (à 250 gram)
75 gram zwarte olijven, ontpit
1,5 dl witte wijn
4 eetlepels olijfolie |
Verdeel de
ingrediënten over de ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappel over de
lengte in vieren. Druk de knoflooktenen met de zijkant van een mes
plat. Verdeel de aardappel en de paprika over de bodem van een, met
de helft van de olijfolie ingevette, ovenschaal.
Oven:
Leg de kippenbouten in de schaal en doe de olijven en de knoflook
erbij. Breng in een pan de witte wijn aan de kook en los het blokje
bouillon hierin op. Giet de bouillon in de schaal en besprenkel het
gerecht met de rest van de olijfolie. Zet de schaal een uur in de
oven. |