Recept 78, Mexi­caan­se oven­scho­tel met pittige Chipotle saus.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram rundergehakt
100 ml Calvé Chipotle saus
200 gram tomatenblokjes in blik
150 gram maïs in blik
250 gram rode kidneybonen in blik
200 gram geraspte kaas
1 zak tortillachips
creme fraiche

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak het rundergehakt rul en bijna gaar in een koekenpan. Voeg de Calvé Chipotle saus en de tomatenblokjes toe, roer goed door en breng op smaak met zout. Warm een paar minuten door.
Verdeel de helft van de tortillachips over een ovenschaal. Op deze manier krijg je zachtere chips onderin, en krokante chips bovenop. Lékker! Verdeel hierover het gehaktmengsel.
Laat de maïs en kidneybonen uitlekken en verdeel gelijkmatig over de laag gehakt. Strooi de helft van de geraspte kaas hier overheen.
Verdeel hier de andere helft van de tortillachips over en bestrooi deze met de andere helft van de geraspte kaas.
Zet de ovenschaal 15 tot 20 minuten in de oven op 180 graden. Houd de ovenschotel goed in de gaten; je wil niet dat de kaas verbrandt.
Serveer de hete ovenschotel met een paar lepels koude crème fraîche en wat extra Calvé Chipotle saus.

   

Bron: www.calve.nl