Recept 71, Couscous met gegrilde groenten.

Ingrediënten voor 4 personen:

20 gram knoflook uitgeperst
40 gram uien gesnipperd
200 gram aardappelen in plakjes gesneden
200 gram wortels gesneden
200 gram pompoen gesneden
150 gram paprika gesneden
45 ml olijfolie
225 gram couscous
60 ml Calvé Moroccan Harissa saus

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C graden (heteluchtoven op 160°C).
Leg de knoflook, uien, aardappelschijfjes, wortels en paprika op een bakplaat. Sprenkel de olijfolie erover. Kruid naar smaak en schep de groenten om.
Rooster de groenten in de oven, zonder af te dekken, voor 20-30 minuten of tot het gaar is.
Kook ondertussen de couscous volgens de instructies op de verpakking.
Verdeel de groenten over de couscous en serveer met Calvé Maroccan Harissa saus.
Variaties:
Je kunt ook zoete aardappel, selderij of andere groenten gebruiken. Zorg dat je de groenten niet té lang kookt.

   

Bron: www.calve.nl