Pel en snipper
de sjalot en pel de knoflook. Roer de sojasaus met het limoensap, de
olie, de sjalot en de uitgeperste knoflook door elkaar.
Snijd de kipfilet in blokjes en schep ze door de marinade. Zet de
kip afgedekt minimaal 30 minuten in de koelkast. Leg eventueel de
bamboe satéstokjes in een bakje water.
Laat de stukjes kip goed uitlekken en vang eventueel de uitlekkende
marinade op (zie variatietip). Prik de stukjes kip aan de spiesen of
stokjes. Bereid de Calvé Pindasaus Mild volgens de bereidingswijze
op de pot en houdt hem warm.
Rooster de sateetjes in een grillpan of op het rooster van de
barbecue in ca. 6-7 minuten rondom lichtbruin en helemaal gaar.
Serveer met de Calvé Pindasaus Mild. Lekker met stokbrood en een
frisse salade.
Serveertips:
Ook lekker bij kipsaté met satésaus: Geroosterde aardappels en
komkommersla. Pandanrijst en geroerbakte groenten zoals peultjes,
repen paprika en taugé.
Variaties:
Breng 170 ml water of melk met 30 ml van de gezeefde marinade aan de
kook en los er al roerende de Calvé Pindasaus Mild in op. Bestrooi
de sateetjes en de pindasaus met geroosterd sesamzaad. Maak ook eens
een kokospindasaus, vervang de helft van het water door 100 ml
kokosmelk. Bestrooi de Calvé Pindasaus met seroendeng. Voor een
extra pittige satésaus voeg je sambal oelek naar smaak toe.
|