Recept 68, Kipsaté met milde pindasaus.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 sjalot
1 teentje knoflook
50 ml sojasaus
1 eetlepel limoensap
2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
600 g kipfilet
200 g Calvé Pindasaus Mild (geconcentreerd)
Extra nodig: ca. 12 barbecuespiesjes of lange satéstokjes

Bereiding:

Pel en snipper de sjalot en pel de knoflook. Roer de sojasaus met het limoensap, de olie, de sjalot en de uitgeperste knoflook door elkaar.
Snijd de kipfilet in blokjes en schep ze door de marinade. Zet de kip afgedekt minimaal 30 minuten in de koelkast. Leg eventueel de bamboe satéstokjes in een bakje water.
Laat de stukjes kip goed uitlekken en vang eventueel de uitlekkende marinade op (zie variatietip). Prik de stukjes kip aan de spiesen of stokjes. Bereid de Calvé Pindasaus Mild volgens de bereidingswijze op de pot en houdt hem warm.
Rooster de sateetjes in een grillpan of op het rooster van de barbecue in ca. 6-7 minuten rondom lichtbruin en helemaal gaar. Serveer met de Calvé Pindasaus Mild. Lekker met stokbrood en een frisse salade.
Serveertips:
Ook lekker bij kipsaté met satésaus: Geroosterde aardappels en komkommersla. Pandanrijst en geroerbakte groenten zoals peultjes, repen paprika en taugé.
Variaties:
Breng 170 ml water of melk met 30 ml van de gezeefde marinade aan de kook en los er al roerende de Calvé Pindasaus Mild in op. Bestrooi de sateetjes en de pindasaus met geroosterd sesamzaad. Maak ook eens een kokospindasaus, vervang de helft van het water door 100 ml kokosmelk. Bestrooi de Calvé Pindasaus met seroendeng. Voor een extra pittige satésaus voeg je sambal oelek naar smaak toe.

     

Bron: www.calve.nl