Was de courgette
en snijd hem in dunne plakjes. Maak de dressing volgens de
aanwijzingen op de verpakking van de Calvé Saladmix Italiaanse
kruiden. Sniijd de zongedroogde tomaten in repen en snijd de
basilicum fijn.
Zet de grillpan op het vuur en laat hem goed warm worden. Gril de
courgetteplakjes 2 minuten.
Meng in een kom de dressing met de zongedroogde tomaten, de
basilicum en het uitgeperste teentje knoflook, en voeg de plakjes
champignon en courgette hieraan toe. Laat dit 15 minuten staan. Haal
de plakjes champignon en courgette uit de kom en bewaar de dressing.
Pak de borden voor de Italiaanse salade en zet deze uit over het
werkblad. Zet een kookring op een bord. Schik daarin als eerste een
laagje rucola, vervolgens een laagje champignons, daarna een laagje
courgetteplakjes, een plakje parmaham, wat Parmezaanse kaas en sluit
de toren af met een plakje Parmaham. Verwijder de kookring
voorzichtig.
Giet voor het serveren nog wat dressing over elk torentje.
Serveertips:
Serveer deze Italiaanse torensalade van Parmaham, champignons,
zongedroogde tomaat en rucola met ciabatta.
|