Recept 64, Italiaanse salade met Parmaham, champignons, zongedroogde tomaat en rucola.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 Calvé Salad Mix Italiaanse Kruiden
1 courgette
2 zongedroogde tomaten
10 blaadjes basilicum
1 teentje knoflook
8 verse gesneden champignons
100 g rucola
8 plakken parmaham
200 g parmezaanse kaas
Extra nodig: kookring of PVC-buis

Bereiding:

Was de courgette en snijd hem in dunne plakjes. Maak de dressing volgens de aanwijzingen op de verpakking van de Calvé Saladmix Italiaanse kruiden. Sniijd de zongedroogde tomaten in repen en snijd de basilicum fijn.
Zet de grillpan op het vuur en laat hem goed warm worden. Gril de courgetteplakjes 2 minuten.
Meng in een kom de dressing met de zongedroogde tomaten, de basilicum en het uitgeperste teentje knoflook, en voeg de plakjes champignon en courgette hieraan toe. Laat dit 15 minuten staan. Haal de plakjes champignon en courgette uit de kom en bewaar de dressing.
Pak de borden voor de Italiaanse salade en zet deze uit over het werkblad. Zet een kookring op een bord. Schik daarin als eerste een laagje rucola, vervolgens een laagje champignons, daarna een laagje courgetteplakjes, een plakje parmaham, wat Parmezaanse kaas en sluit de toren af met een plakje Parmaham. Verwijder de kookring voorzichtig.
Giet voor het serveren nog wat dressing over elk torentje.
Serveertips:
Serveer deze Italiaanse torensalade van Parmaham, champignons, zongedroogde tomaat en rucola met ciabatta.

   

Bron: www.calve.nl