Recept 62, Pastasalade met rauwe ham, gegrilde courgette, rucola en zonnebloempitten.

Ingrediënten voor 4 personen:

6 eetl. Calvé Dressing Caesar (naar smaak)
300 g tagliatelle
250 g rauwe hamreepjes
1 rode ui
2 courgettes
2 eetl. olijfolie
1 teentje knoflook
75 g rucola
50 g zonnebloempitten
50 g parmezaanse kaas

Bereiding:

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel de pasta met koud water na. Pel en snipper de rode ui. Schaaf met een kaasschaaf lange plakken van de courgettes. Rasp de Parmezaanse kaas.
Doe de courgettes in een schaal en meng met 2 eetlepels olie en een uitgeperst teentje knoflook.
Verwarm een grillpan en gril de courgetteslierten 1-2 minuten aan beide zijden.
Meng in een kom de tagliatelle met de rode ui, courgette, ham en rucola. Breng de pastasalade op smaak met de dressing. Garneer de maaltijdsalade met zonnebloempitten en Parmezaanse kaas.
Variaties:
Vervang de rauwe ham van de pastasalade met rauwe ham, gegrilde courgette, rucola en zonnebloempitten eens voor gegrilde kip.

   

Bron: www.calve.nl