Recept 6, Hamburger op de BBQ.

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g gehakt
½ theelepel zout (optioneel)
¼ theelepel peper
1 kleine gesnipperde ui
15 g paneermeel
100 ml Calvé American Smokey BBQ
2 tomaten
3 augurken, gesneden
1 rode ui gesnipperd
1 kleine romaine sla
4 hamburgerbroodjes

Bereiding:

Mix het vlees met de ui, zout, peper en 40 ml Calvé American smokey BBQ saus. Voeg het paneermeel toe en meng goed, vorm van het mengsel 4 hamburgers.
Bak de hamburgers op de BBQ of grill voor ongeveer 10 minuten.
Verwarm de gesneden broodjes op de BBQ of grill. Verdeel de plakjes tomaat, augurk, ui en sla over de broodjes. Leg de hamburgers hierop en serveer met de rest van de Calvé American smokey BBQ saus.
Serveertips:
Grill de burgers 2 minuten aan elke kant, verplaats ze dan naar een minder warme plek op de BBQ of grill. Bak verder voor nog eens 2-3 minuten voor rood, 3-4 voor rosé of 5-6 minuten voor doorbakken burgers.

Bron: www.calve.nl