Recept 59, Witlofsalade met appel, wortel en rozijnen.

Ingrediënten voor 4 personen:

3 eetl. Calvé Licht & Romig
600 g witlof (ca. 4 struikjes)
200 g wortel (in reepjes)
1 appel (groen)
75 g rozijnen
50 g walnoten
2 eetl. magere yoghurt

Bereiding:

Snijd in de lengte de witlof door. Snijd de kontjes ervan af en snijd het bittere stuk uit de witlof. Haal de blaadjes los, was ze en laat uitlekken in een vergiet. Was de groene appel en snijd in blokjes of partjes. Hak de walnoten grof.
Maak de dressing van Calvé Licht & Romig en de magere yoghurt. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Doe alle ingrediënten voor de witlofsalade in een kom en meng goed door.
Serveertips:
Serveer de witlofsalade met appel, wortel en rozijnen met gekookte aardappeltjes en een gegrilde karbonade.

 

Bron: www.calve.nl