Recept 55, Hartige gebakjes met gegrilde groenten en grote garnalen.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 eetl. Calvé Dressing Caesar
240 g croissantdeeg (1 klein blikje)
1 rode paprika (klein)
1 courgette (klein)
2 uien (klein)
200 g rauwe gepelde gamba's (vers of diepvries)
1 el vloeibare margarine
25 g rucola
Extra nodig: met bakpapier beklede bakplaat

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Neem het deeg uit het blik en rol het niet af. Halveer de rol croissantdeeg. Zet de stukken deeg een stukje van elkaar af op het aanrecht en rol ze uit tot plakken van ca. 18 cm. Snijd ze aan de bovenkant een stukje in en vorm er 2 harten van.
Leg de harten op de bakplaat. Snijd de paprika in 6 stukken en de courgette in 12 plakken. Pel de uitjes en ze snijd ze in plakken. Bestrijk de groenten en de garnalen dun met vloeibare margarine.
Bak de croissantharten in de hete oven in ca. 20 minuten gaar. Tussentijds omkeren. Grill de groenten om en om 10 minuten in een grillpan of op de grillplaat. Houd ze afgedekt even warm en grill vervolgens de grote garnalen om en om ca. 3 minuten.
Leg de croissantharten op 2 grote borden. Beleg ze met de rucola, gegrilde groenten en grote garnalen. Bestrooi met wat peper en zout. Druppel de Calvé dressing Caesar erover.
Serveertips:
Voeg een kleine beetje fijngehakte rode peper toe aan de garnalen van de hartige hartgebakjes met gegrilde groenten en grote garnalen voor wat extra pit.

Bron: www.calve.nl