Recept 52, Hartige flensjes met groenten, gerookte kip en Kerrie Ananassaus.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 eetl. Calvé Kerrie-Ananas Saus
75 g bloem
250 ml melk
1 ei
1 eetl. vloeibare margarine
100 g roerbakgroenten (fijn gesneden)
100 g gerookte kipreepjes

Bereiding:

Roer van de bloem met de melk, het ei en een snufje zout een beslag zonder klontjes.
Gourmetten:
Verhit een beetje vloeibare margarine in twee gourmetpannetjes.
Schep in het ene pannetje een lepeltje flensjesbeslag en bak het flensje aan beide kanten licht bruin.
Schep in het andere pannetje wat groenten en bak ze een paar minuutjes. Zo nu en dan omscheppen. Voeg anderhalve eetlepel gerookte kipreepjes toe en bak ze even mee.
Laat het flensje op een bord glijden, verdeel de groenten met kip erover en schep er een lepeltje Calvé Kerrie Ananassaus over.
Serveertips:
Bak meer hartige flensjes met groenten, gerookte kip en kerrie ananassaus en beleg ze naar keuze met hartig of zoet beleg.

 

Bron: www.calve.nl