Recept 51, Gemarineerde Koreaanse biefstuk met Sambasaus.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 eetl. Calvé Samba Saus
1 bosui
1.5 eetl. sesamzaad
25 g verse gemberwortel
1 teentje knoflook
1 eetl. sojasaus
½ eetl. sesamolie
200 g kogelbiefstuk
¼ komkommer
1 sla
½ eetl. vloeibare margarine

Bereiding:

Hak het bosuitje fijn. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
Schil en rasp de gember boven een schaal. Pel en pers de knoflook fijn boven de gember in de schaal. Roer er 1 eetlepel fijngehakte bosui, de sojasaus, de sesamolie, de helft van het sesamzaad en wat (grof gemalen) peper door.
Snijd de biefstuk in 12 dunne plakjes, leg ze in de marinade en laat ze een uurtje trekken.
Schil en snijd de komkommer in smalle reepjes. Snijd de sla in reepjes en meng ze met de komkommer en de rest van de bosui en sesamzaad.
Gourmetten:
Verhit een beetje vloeibare margarine in een gourmetpannetje. Bak hierin 3 plakjes biefstuk een voor een, om en om bruin.
Leg een pluk van de salade op je bord, leg de plakjes biefstuk erop en druppel er wat Calvé Samba saus over.
Variaties:
Bij dit recept voor gemarineerde Koreaanse biefstuk met Samba saus kun je de biefstuk vervangen door bijvoorbeeld eendenborst of haasfilet.

 

Bron: www.calve.nl