Hak het bosuitje
fijn. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
Schil en rasp de gember boven een schaal. Pel en pers de knoflook
fijn boven de gember in de schaal. Roer er 1 eetlepel fijngehakte
bosui, de sojasaus, de sesamolie, de helft van het sesamzaad en wat
(grof gemalen) peper door.
Snijd de biefstuk in 12 dunne plakjes, leg ze in de marinade en laat
ze een uurtje trekken.
Schil en snijd de komkommer in smalle reepjes. Snijd de sla in
reepjes en meng ze met de komkommer en de rest van de bosui en
sesamzaad.
Gourmetten:
Verhit een beetje vloeibare margarine in een gourmetpannetje. Bak
hierin 3 plakjes biefstuk een voor een, om en om bruin.
Leg een pluk van de salade op je bord, leg de plakjes biefstuk erop
en druppel er wat Calvé Samba saus over.
Variaties:
Bij dit recept voor gemarineerde Koreaanse biefstuk met Samba saus
kun je de biefstuk vervangen door bijvoorbeeld eendenborst of
haasfilet.
|