Snijd de limoen
in 6 partjes.
Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Hak de takjes fijn. Houd
de blaadjes apart.
Maal de garnalen in een keukenmachine of met de staafmixer fijn.
Knijp er een partje limoen boven uit. Voeg de fijngehakte basilicum,
mespunt peper, mespunt zout en 1/2 el olie toe en meng alles goed
door elkaar. Vorm er met natte handen 12 kleine balletjes van en
druk ze plat.
Gourmetten:
Verhit een beetje olie in een gourmetpannetje. Bak hierin 3
garnalenkoekjes een voor een, om en om lichtbruin.
Leg ze op je bord, schep er een lepel Calvé Chilisaus over en leg er
blaadjes basilicum op.
Neem er een partje limoen bij om erover uit te knijpen.
Serveertips:
Erg lekker erbij: Groene salade met Calvé Vinaigrette Honing Appel.
Variaties:
Combineer de garnalenkoekjes met limoen, basilicum en Chilisaus met
gemarineerde Koreaanse biefstuk met Sambasaus en Groene asperges en
shii-take met Kruidige Cocktailsaus. De recepten vind je ook op deze
website
|