Recept 5, BBQ spiesjes van varkenshaas.

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g varkenshaas
˝ theelepel zout (optioneel)
ź theelepel peper
100 milliliter Calvé Japanese Sticky Grill saus
8 satéstokje

Bereiding:

Snijd de varkenshaas in reepjes en kruid met (zout) en peper. Meng het goed en rijg het vlees op de satéprikkers.
Bak de spiesjes 3 minuten aan elke kant op de barbecue of grill. Haal de spiesjes ervan af en bestrijk ze met Calvé Japanese Sticky Grill saus met een kwastje. Leg ze terug op de barbecue of grill en bak nog eens 2 minuten.
Serveer met de rest van de Calvé Japanese Sticky Grill saus.
Serveertips:
Je kunt ook spek gebruiken in plaats van varkenshaas, maar let erop dat het niet gezouten of gerookte spek is. Verdubbel dan wel de baktijd. Je kunt de varkenshaas ook vervangen door kip.

      

Bron: www.calve.nl