Verwarm de oven
voor op 200°C.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Vet een quichevorm in met vloeibare
margarine en bekleed de vorm met plakjes bladerdeeg. Dek de vorm met
bladerdeeg af met aluminiumfolie en doe de bonen als blinde vulling
in de vorm. Bak de quichebodem 10 minuten voor in de voorverwarmde
oven.
Verhit 1 eetlepel margarine in een koekenpan en bak de plakjes
ontbijtspek uit.
Schil de aardappels, was ze en snij in dunne plakjes. Pel de ui en
snijd deze in halve ringen.
Haal de bodem van de hartige taart uit de oven en verwijder het
aluminiumfolie met de blinde vulling. Vul de vorm om en om met 125
gram uitgebakken ontbijtspekjes, 1 rode ui in ringen en de Desiré
aardappelschijfjes.
Roer de eieren los met de room en maak dit op smaak met zout en
peper. Giet het mengsel over de aardappelplakjes en verdeel het over
de vorm.
Strooi de kaas over de hartige taart en druk zacht aan. Bak de
hartige taart in het midden van de oven in 40 minuten mooi bruin.
Serveer de hartige taart in punten met een schep Calvé Mayonaise.
Serveertips:
Deze quichekeurige Désirée is erg lekker met een frisse salade.
Variaties:
Maak de quichekeurige Désirée lekker kruidig door verse tijmblaadjes
toe te voegen aan het ei-roommengsel.
|