Recept 44, Feestelijke salade met gekaramelliseerde kalkoen en vijgen.

Ingrediënten voor 4 personen:

4 eetl. Calvé Yofresh
200 g kalkoenfilet
1 theel. kerriepoeder
2 el vloeibare margarine
6 verse vijgen
50 g pecannoten
1 el suiker
¼ theel. kaneelpoeder
50 g gemengde groene sla
extra nodig: hoge champagneglazen

Bereiding:

Snijd de kalkoenfilet in zeer kleine stukjes (ca. 1 cm). Meng ze met het kerriepoeder, een snufje zout en anderhalve eetlepel vloeibare margarine. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Snijd de vijgen elk in 6 partjes. Hak de pecannoten grof. Verhit een halve eetlepel vloeibare margarine en roerbak hierin de pecannoten 2 min. Laat ze op een bord afkoelen.
Verhit een wok en roerbak hierin de stukjes kalkoenfilet 4 min. Strooi de suiker erover en roerbak nog 1 tot 2 minuten, tot de suiker gesmolten en lichtbruin is. Bestrooi met de kaneel. Laat de kalkoen op een bord afkoelen.
Meng de salade met de vijgen, de noten en de kalkoen.
Schep onderin de champagneglazen wat salade, druppel er wat Calvé Yofresh dressing over, schep er wat salade op, druppel er weer wat dressing over en herhaal tot alles op is. Zet de glazen op bordjes.
Serveertips:
Serveer het gerecht voor de kinderen in kinderkerstglazen.
Variaties:
In plaats van partjes vijg kun je ook stukjes mango of partjes sinaasappel gebruiken bij deze feestelijke salade met gekaramelliseerde kalkoen en vijgen. Deze salade is extra lekker met warme toast (bijv. met steekvorm uitgestoken stervorm) of krokante soepstengels.

   

Bron: www.calve.nl