Snijd de
kalkoenfilet in zeer kleine stukjes (ca. 1 cm). Meng ze met het
kerriepoeder, een snufje zout en anderhalve eetlepel vloeibare
margarine. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Snijd de vijgen elk in 6 partjes. Hak de pecannoten grof. Verhit een
halve eetlepel vloeibare margarine en roerbak hierin de pecannoten 2
min. Laat ze op een bord afkoelen.
Verhit een wok en roerbak hierin de stukjes kalkoenfilet 4 min.
Strooi de suiker erover en roerbak nog 1 tot 2 minuten, tot de
suiker gesmolten en lichtbruin is. Bestrooi met de kaneel. Laat de
kalkoen op een bord afkoelen.
Meng de salade met de vijgen, de noten en de kalkoen.
Schep onderin de champagneglazen wat salade, druppel er wat Calvé
Yofresh dressing over, schep er wat salade op, druppel er weer wat
dressing over en herhaal tot alles op is. Zet de glazen op bordjes.
Serveertips:
Serveer het gerecht voor de kinderen in kinderkerstglazen.
Variaties:
In plaats van partjes vijg kun je ook stukjes mango of partjes
sinaasappel gebruiken bij deze feestelijke salade met
gekaramelliseerde kalkoen en vijgen. Deze salade is extra lekker met
warme toast (bijv. met steekvorm uitgestoken stervorm) of krokante
soepstengels.
|