Verwarm de oven
voor op 180°C.
Snijd de aubergine in 4 plakjes en halveer deze. Snijd de courgette
in 8 plakjes en de paprika in 12 repen. Bestrijk de groenten met een
beetje vloeibare margarine.
Verhit een grillpan of grill en grill de groenten (in porties) 5
min. geregeld keren. Bestrooi ze met wat peper en zout. En laat ze
op een bord afkoelen of gebruik de groenten warm.
Verkruimel de geitenkaas.
Leg de tomaatjes in een klein ovenschaaltje en meng ze met 1 tl
vloeibare margarine en de tijm. Laat ze onderin de hete oven in ca.
15 min. gaar worden. Laten afkoelen.
Knip de filovellen in vieren. Bestrijk de velletjes dun met
vloeibare margarine en bestrooi ze met een beetje peper. Leg er
telkens vier op elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat van de
oven. Bak de 'taartbodems' boven in de oven, in ca. 5 minuten
lichtbruin en knapperig. (Blijf er even bij want het deeg kan heel
snel bruin worden.) Verdeel de geitenkaas erover maar houd een halve
cm van de randen vrij.
Zet de geitenkaastaartjes op 4 borden. Verdeel de groenten en
tomaatjes over de geitenkaas op de taartjes. Bedruppel ze vlak voor
het eten met de dressing.
Serveertips:
Leg eventueel ook nog wat blaadjes rucola of veldsla onder de
gegrilde groenten op de gebakjes.
Variaties:
Breek voor een niet vegetarische hartige geitenkaasgebakjes met
gegrilde groenten 2 plakjes uitgebakken ontbijtspek over de gegrilde
groenten op de geitenkaasgebakjes. |