Rooster het
sesamzaad in een droge koekenpan 2 min. op een hoog vuur. Op een
bord laten afkoelen.
Hak de rode peper heel fijn. Halveer de tomaat, schep de pitjes
eruit en snijd de tomaat in stukjes. Snijd het uitje in zeer dunne
reepjes. Hak de koriander fijn. Meng de tomaat, ui en koriander in
een schaaltje. Voeg naar smaak rode peper toe (hoe meer hoe heter).
Halveer het limoentje. Snijd een helft in 3 partjes. Knijp de andere
helft van de limoen uit boven het tomaat-uienmengsel. Voeg de
suiker, het sesamzaad en peper en zout naar smaak toe.
Halveer de avocado. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de
schil en prak het fijn of pureer het. Knijp er een partje limoen
boven uit. Klop de Calvé Licht & Romig erdoor. En voeg naar smaak
wat peper en zout toe.
Vul een groot breed glas met de guacamole schep de tomatensalsa
erop. Zet het glas op een groot bord. Steek er 2 lepels in en leg de
tortillachips op het bord om het glas.
Serveertips:
Leg om de avocadocrème een paar uur te kunnen bewaren zonder dat
deze bruin wordt de pit van de avocado diep in de crème. Wel in de
koelkast zetten.
|