Pel en snipper
de ui. Pel de knoflook. Boen de sinaasappel onder stromend water
schoon, rasp de oranje schil dun af en pers de vrucht uit.
Roer een marinade van de gesnipperde ui, de uitgeperste knoflook, de
helft van de sinaasappelrasp, de barbecuesaus en peper naar smaak.
Houdt 1 eetlepel sinaasappelsap apart en roer de rest door de
marinade.
Leg de kipdrumsticks in een ruime schaal en schenk de marinade
erover. Wentel de drumsticks goed door de marinade en dek de schaal
af. Laat de drumsticks in de koelkast ca. 1 uur marineren. Keer ze
na een half uur om.
Bereid intussen het sinaasappelsausje. Meng de yoghurt met het
achtergehouden sinaasappelsap, de rest van de rasp, de mayonaise en
1 eetlepel koriander. Zet de saus tot gebruik afgedekt in de
koelkast.
Leg de drumsticks per 2 op een stuk aluminiumfolie. Schep op elke
drumstick een beetje marinade. Vouw het aluminiumfolie goed dicht en
leg de pakketjes 15 tot 20 minuten op het rooster boven een
gloeiende barbecue. Hierdoor gaart het vlees zonder dat het kan
verbranden. Keer de pakketjes regelmatig. Verwijder het folie en
laat de drumsticks in ca. 10 minuten rondom een bruin korstje
krijgen.
Bestrooi de drumsticks met de rest van de koriander en serveer met
de sinaasappelsaus.
Serveertips:
Deze BBQ-drumsticks met sinaasappelsaus zijn extra lekker met
frieten en een koolsalade met rode paprika.
|